Elérhetőségek

HerballonHogyan állítsuk össze a meghívónkat?

2020.03.19.

A meghívók koncepciójának és szövegének összeállítása

Mindig is voltak, és lesznek is kérdések azzal kapcsolatban, hogyan állítsuk össze meghívónkat, mi kerüljön rá, az milyen formában szerepeljen rajta stb. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani a következők által.
 

Mi kerüljön a meghívóra?


A pár neve – egyértelműsítsük, hogy kinek az esküvőjéről van szó.

A meghívott neve:
Nos itt feltüntethetjük a meghívott párjának a nevét is, de ha nem tudjuk, akkor használhatjuk az: „És Párja / És Családja” megszólítást is. Ha nem szeretnénk személyre szóló megnevezést, akkor a „Kedves Családunk és Barátaink!” is megfelelő lehet.

Esküvői ceremónia időpontja és helyszíne:
Ugye részleteznem sem kell? Nos, ha egyszerre több településen lenne az esküvő, akkor egyértelműen fontos a településnevet, pontos címet kiírni. Én személy szerint egy nehezebb megközelítésű helynél még egyéb információkat is szolgáltatnék, na de erről majd a későbbiekben.

Időpont:
Dátum, óra és perc! Nem feltétlenül kerül egész órákban megrendezésre minden mozzanat. Ennek értelmében lényeges lehet a valóban pontos időt feltüntetni. Figyeljünk arra is, hogyha külföldi vendégeink vannak, akkor egyértelmű legyen a dátumozás számukra is. Esetleg a hónapot írjuk ki betűvel, és ezzel már egy kicsit segítettünk is vendégeinken.

Mire szól a meghívás:
Legyen egyértelmű, hogy a szertartáson és/ vagy az azt követő vacsorán is számítasz-e a meghívottad jelenlétére. Nem szabad eltéveszteni, hogy mindenki a megfelelő szövegezésű meghívót kapja.

Elérhetőség:
Egy telefonszám és email cím is elég, de ha mindkettőtök elérhetőségét rá szeretnétek írni, természetesen az is tökéletes megoldás.

Idézet:
Ez abszolút egy olyan pont, amit mindenkinek a saját ízlése szerint kell formálnia. A régi irodalmi idézetektől elkezdve, a filmes gondolatokig bármit írhatunk a meghívónkra. A lényeg az, hogy tükrözze azt, milyenek is vagyunk, milyen a kapcsolatunk, és helyesen írjuk le!

Megközelítés:
Mindenkinek, de leginkább a távolabbról érkező vendégeidnek sokat segíthetsz azzal, ha minél pontosabb adatokat adsz nekik a helyszínről. Ezek lehetnek GPS koordináták, térképrészletek, de akár parkolási tippek is. Ha nincs elég hely a meghívón ennek szentelve, akkor egy külön kis „megközelítés” kártyát is mellékelhettek.

RSVP azaz a visszajelzés:
Minden esetben kérjünk visszajelzést a meghívottaktól egy jólkitalált határidő megadásával. Ha írásban kérünk választ, akkor arra egy külön kártyán adjunk lehetőséget, ahol név szerint megadjuk a válasz módját. Ez a későbbiekben hasznos lehet az ültetőkártyák és köszönőajándékok miatt.

Pár plusz tipp, tuti, ami tuti:

1. Legyen egységes! – Nyilvánvalóan mindenki választott az esküvőnek egy témát, amit a helyszín és a pár stílusa is nagyban meghatároz. Ha k például klasszikusan elegáns esküvőt tervezünk, akkor a meghívónak is tükröznie kell ezt. Minden tekintetben! A betűtípustól a grafikán át, minden legyen elegáns és harmonikus.

2.  Dizájnban is passzoljon az esküvőhöz! – Ha megvannak a színek, amik meghatározzák majd a dekorációnkat, illetve minden egyebet, akkor ez a meghívónál se legyen másképp! Ha választottunk egy virágot, ami az asztali dekorációnk fő eleme is lehet, akkor próbáljuk meg ugyanazt a színvilágot visszahozni a meghívóknál is!

3. Nagy dilemmát szokott okozni, hogy a meghívón illik-e jelezni, hogy a pár pénzt szeretne kérni az ajándékok helyett. Nos, ne okozzon fejtörést senkinek! Egyáltalán nem kínos, ha rákerül ez a szöveg a meghívóra, főleg, ha jól meg van fogalmazva, sőt sokszor nagy segítség a vendégeknek is! A szövege lehet vicces is, a lényeg, hogy úgy írjuk meg, ahogy nekünk tetszik.

 

Még egy jó tanács, így a végére: Küldjük el a meghívót időben! És mikor is van az az időben?

Minimum két-három hónappal az esküvő előtt már illik kiküldeni a meghívókat, de ha már korábban is tudjuk a pontos dátumot és információkat, akkor ezt hamarabb is megtehetjük. Ebben az esetben figyeljünk mindenképpen arra, hogy senki ne feledkezzen meg a határidőről és időben visszajelezzenek. Ezért az elején érdemes egy Save the date kártyát kiküldeni a dátummal, amit már az előző bejegyzésben is említettünk.

Segítségül összegyűjtöttünk szöveg és idézet ötleteteket: kattins ide!
 

Remélem ismét hasznos információkkal sikerült Benneteket ellátnunk, és a következőkben is velünk tartotok, ahol az esküvői divatról (ruhák, hajviseletek, ékszerek) lesz szó.
 

Orsi @ Herballon


Vissza az előző oldalra!
Herballon - MagyarHerballon - Német