Elérhetőségek

HerballonMegőrizhető esküvői köszönetajándékok - Herballon Ötlettár

2021.01.13.

fogyasztható esküvői köszönetajándékokról szóló bejegyzésünkben már beszéltünk arról, hogy az ehető-iható meglepetéseket a vendégek örömmel fogyasztják.

A jól megválasztott megőrizhető esküvői köszönetajándékokat, melyekről ebben a bejegyzésben olvashattok, viszont szívesen elteszik otthon a lagzi után is.
A legjobb az, ha olyan tartós meglepetésre esik a választásotok, ami rátok jellemző, amiről mindig eszébe juthattok majd a megajándékozottnak. Ezek az időtálló darabok elkészíthetők akár saját kezűleg, ugyanakkor sokszor speciális eszközt igényelnek, utóbbiakat emiatt célszerű inkább megrendelni. Ennek ugyanakkor nagy előnye, hogy Nektek a rendelés után már csak arról kell gondoskodnotok, hogy a kész ajándékok a helyükre kerüljenek.

Íme tehát néhány ötlet a teljesség igénye nélkül:

 • Hűtőmágnes

  Hűtőmágnest nagyon sokan gyűjtenek, és miért is ne lehetne nemcsak utazásokról ilyen formában emlékeket hazavinni, hanem szívünkhöz közelálló emberek legszebb napjára is így emlékezni?
  A hűtőmágnes rengeteg lehetőséget rejt magában, mint ajándék, sokféle anyagból, változatos formában és méretben készülhet. Lehet az anyaga erős karton vagy fa, készülhet többfunkciós ajándékként, hiszen egyben például poháralátét szerepét is betöltheti. Ez azért előnyös, mert a beépített hűtővel rendelkezők nem tudják majd hűtőmágnesként használni, így az ő számukra is biztosítunk egy funkciót.  Kerülhet rá egy jópofa, vagy elegáns grafika, de akár a párról készült szép fotó is díszítheti. Ezen az ajándékon pedig könnyen megjelenhet egy köszönőszöveg, a dátum, a vendég neve és persze a pár neve is. Fából pedig szinte bármilyen nektek tetsző formát kivághatunk, és rágravírozhatjuk a fenti szövegeket.
  A forma lehet például szív, vitorlázóknak hajó, focistáknak focilabda, puzzle rajongóknak kirakódarab, lepkeimádóknak pillangó… engedjétek el a fantáziátokat, mi elkészítjük nektek, amit szeretnétek.
  A hűtőmágnes ráadásul költséghatékony megoldás lehet, hiszen gondolkodhattok úgy is, hogy „hűtőnként” adtok egy-egy darabot mindenkinek, lényegében családonként osztjátok szét. Ebben az esetben persze arra is megoldást kell találni, hogyan is adjátok oda a vendégeiteknek. A megszokott módon a terítékhez így nem célszerű kitenni, mert könnyen félreértés lehet belőle, hogy ki is kapta pontosan. Nagyszerű ötlet például, ha egy kosárba kiteszitek egy útmutató táblával, így a vendégek saját maguk vehetik el. Másik lehetőség, ha kiosztjátok a kezébe mindenkinek, ezzel a feladattal nyugodtan megbízhatjátok a koszorúslányokat, vagy a szervezésben segítő családtagokat, barátokat is.
   

   
 • Gravírozott pohár

  Az egyedi gravírozású pohár rendkívül elegáns és nagyvonalú, megőrizhető esküvői köszönetajándék, és egyben rendhagyó is, biztos, hogy nem sok esküvőn adnak ilyen szép és gáláns ajándékot. A gravírozott pohár örök darab, és egészen biztosan megőrzi mindenki. Lehet a pohár snapszos, boros, pezsgős, ezzel biztosan nem fogtok mellé, minden vendég örülni fog neki.
  Bármelyiket is szeretnétek GRAVOLON műhelyünkben elkészítjük nektek. Kerülhet a pohárra név, motívum, dátum, vagy amit csak szeretnétek, biztosan nagyon elegáns és különleges lesz.
   

   
 • Fából készült jelképes emlékek

  Egyszerű, de különleges, fából vágott jelképes ajándékokat is adhattok. Ezek - a hűtőmágneshez hasonlóan - a rátok jellemző egyedi formában készülhetnek, kisebb méretben, talpas vagy fekvő változatban, akár csak díszként, emlékként funkcionálva. Natúr vagy festett színben, gravírozással vagy anélkül, a lehetőségeknek itt is a fantázia szab csak határt. Ti megálmodjátok a formát, mi pedig megtervezzük és készítjük is a lézervágott ajándékokat kérésetek szerint.
   

   
 • Illatgyertya/szappan/fürdősó/álomzsák

  Az illatgyertyák, szappanok, fürdősók és álomzsákok olyan ajándékok, amiket akár saját kezűleg is el tudtok készíteni. Ehhez nem igazán kellenek speciális eszközök, de az alapanyagokat be kell szerezni, és rászánni az időt az elkészítésükre. Ugyanakkor ezeket az ajándékokat akár készen is megvásárolhatjátok nagyobb tételben, de ha DIY megőrizhető esküvői köszönetajándékot szeretnétek, akkor ezek jó alternatívák lehetnek.

  Az illatgyertyákhoz a zselét vagy viaszt átlátszó tégelybe, üvegbe téve látványos ajándék készíthető, főleg, ha dobtok hozzá mutatós vadvirágokat, fűszernövényeket, kagylót vagy egyéb díszt. De a viaszt megszínezve is nagyon látványos eredményt kaphattok.
  Itt találhattok egy részletes leírást az otthoni viaszgyertya készítésről.
   


  A szappanok is kifőzhetők otthon, a választott illat, aroma, fűszer teheti különlegessé, illetve a formája, amit otthoni készítésnél egyedileg választhattok meg. Ugyanakkor vannak, akik kifejezetten kézműves szappanok készítésével foglalkoznak, így ezek a darabok akár meg is rendelhetők.
  Ha mégis az otthoni szappankészítésnél maradnátok, itt egy kis segítség.
  A kész szappanokat kössétek át zsinórral, szalaggal, vagy csomagoljátok celofánba, díszdobozba, esetleg átlyukasztva fűzhettek rá zsineget, az eredmény biztos siker.
   


  A fürdősó szintén készülhet DIY változatban, nagyon egyszerűen, de ha nem szeretnétek ezzel pepecselni, beszerezhetitek drogériában is, nagyobb kiszerelésben. A kész sót csak szép tégelyekbe kell önteni, de jó ötlet lehet egy parafa dugós kémcső is, és kész is az ajándék. De ha például szív alakra formázzátok és celofánba vagy kis ajándékdobozba csomagoljátok, akkor is rendkívül mutatós lesz az eredmény.
  Ide kattintva találhattok segítségként egy videót fürdősókészítésről.
   


  Az álomzsákok talán a fentieknél kevésbé ismertek, de ezek is nagyon mutatós, relaxációs meglepetések. Tegyetek kis textilzsákba levendulavirágot, melynek illata segít az ellazulásban, de alkalmazhattok fűszernövényeket, akár vegyesen is. A zsák illetve a szalag színét, amivel átkötitek, illesszétek az esküvő színeihez, és kössetek rá ültető-köszönőkártyákat.
   


  Pinteresten, Youtube-on illetve kézműves oldalakon számtalan videót és leírást találhattok a szappan- és gyertyakészítésről, fürdősóról és álomzsákokról, így ha van kedvetek saját kezűleg elkészíteni ezeket, segítséget is találtok hozzá.
   
 • Mini növények, mint megőrizhető esküvői köszönetajándékok

  Végül, de nem utolsó sorban szerepeljen ötletként egy élő ajándék a környezettudatosság jegyében. Lepjétek meg vendégeiteket mini növényekkel cserépben, vagy elültethető formában. Ez lehet kaktusz, kövirózsa, fűszer, virág a lényeg hogy lehetőleg tartós, és viszonylag kevés gondozást igénylő növények legyenek. Csomagoljátok szép papírba a cserepét, vagy tegyétek egy csinos kaspóba, kössetek rá, vagy tűzzetek bele kártyát, szívet melengető ajándék lesz a végeredmény. A növénykéket beszerezhetitek kertészetekből, virágostól, de akár webáruházból is.
  Egy másik lehetőség, hogy elültethető magként adjátok át a növényeket, vagyis, a vendégek maguk nevelhetik fel a köszönőajándékukat. Tegyétek egyedileg feliratozott vagy nyomtatott, színes vagy natúr, ragasztott vagy hajtogatott papírzacskóba, és osszátok kosarakból a vendégeknek. A magok beszerzése igazán egyszerű, mezőgazdasági boltokban, webshopokban számtalan lehetőség közül válogathattok.
  Az élő növény vagy mag egyszerű, de annál kedvesebb köszönőajándék. Mindenképpen mellette szól, hogy hosszútávon megmaradó emlék, megőrizhető esküvői vendégajándék, mely sokáig emlékezteti majd rátok szeretteiteket, barátaitokat.
   

   

Bízom benne, hogy tudtam segíteni Nektek eligazodni a köszönetajándékok útvesztőjében. Bármilyen ajándékra esik is a választásotok, ne feledjétek, hogy a legfontosabb a gesztus. Nem az a lényeg, hogy minél értékesebb ajándékot adjatok, hiszen az esküvő elsősorban rólatok szól, hanem, hogy a vendégeitek jó szívvel emlékezzenek majd erre az örömteli eseményre!
 

Zsu@Herballon

További ötleteinket nézzétek meg Pinterest oldalunkon.

Fotók forrása: Pinterest
Nyitófotó forrása: Pexels


Vissza az előző oldalra!
Herballon - MagyarHerballon - Német