Elérhetőségek

HerballonTökéletes esküvő ősszel – Herballon kisokos

2020.04.02.

Tökéletes esküvő ősszel – Herballon kisokos

 

Igaz a múltkori bejegyzésünk végén úgy köszöntünk el Tőletek, hogy a 2020-as nagy trendekkel érkezünk, ám mi lehetne még aktuálisabb a mostani helyzetben, amikor sokan kényszerülnek az esküvőjük halasztására? Nos, a válasz, az őszi esküvők és azok előnyei. Erről olvashattok a következőkben, és reméljük, Ti is másképp látjátok majd a szituációt és megtaláljátok az ebben rejlő lehetőségeket is!

Költséghatékony megoldás
Természetesen minden párnak fontos szempont az, hogy mennyibe is kerül majd a nagy nap.
Ha ősszel házasodunk, talán spórolhatunk is, hiszen ez már az ún. szezon vége. Ilyenkor a választott dátumtól függően akár kedvezőbb árban is hozzájuthatunk a helyszínhez illetve bizonyos szolgáltatásokhoz.

Könnyebb szervezés
Egy ilyen nap nagyon sok odafigyelést és szervezést igényel. Az, hogy nem az ősz a házasodás évszaka, nekünk pont kapóra is jön. Ilyenkor szabadabban tervezhetünk, nem kell annyi minden miatt aggódnunk. Mire is gondolok itt? Például a helyszínre, amit nem kell évekkel korábban lefoglalni, a fotósra, anyakönyvvezetőre és nagyjából minden más szolgáltatóra. Ilyenkor nincs annyira megkötve az ő kezük sem, ami azt eredményezi, hogy sokkal egyszerűbb kivitelezni terveinket azon a napon, amit kinéztünk magunknak.

Egyedi dekoráció
Mindenki pasztellszínekben utazik? Unod már a megszokott dekorációkat? Nos, akkor az ősz a Te legjobb választásod lehet. Ez az évszak nem a leghagyományosabb választás, ami azt jelenti, hogy a dekorációk terén is eltérhetünk a megszokottól. Sőt, illik valami merészet és mást csinálni! A klasszikus alapszíneken kívül, merjünk pirosat, sárgát, narancssárgát, sőt barnát is belevinni a díszítésbe, hiszen ilyenkor ezek a színek dominálnak. A jól bevált ötleteket pedig dobjuk fel a természetben ezidőtájt megtalálható termésekkel, bogyókkal, amiket akár saját magunk is beszerezhetünk. Figyelmetekbe ajánlanám a dísztököt is, ami akár asztaldíszként is funkcionálhat. A továbbiakban pedig kihagyhatatlanok a gyertyák, fényfüzérek vagy a meleg színekben pompázó lámpások. Ehhez párosíthatjuk a meghívókat, papírárukat is, na de ennek már csak a képzeletünk szabhat határt.

Különleges menü/italkínálat
Minden esküvő sarkalatos pontja a felkínált étel és ital. Milyen jó, hogy elmúlik a hőség, és ilyenkor a nehezebb ám háziasabb ízek is nyugodtan helyet kaphatnak az asztalon.  A szezonális alapanyagokat és ízeket is merjük bátran használni, gondolok itt például a sütőtökre vagy gesztenyére. Az italoknál ajánlom a forró, alkoholos, fűszeres italokat is, de természetesen a frissen megérett borok illetve pálinkák is kitűnő választásnak bizonyulnak. De véleményem szerint, ez is egy olyan dolog, amit mindenki saját ízlése szerint formálhat, semmiféle normáknak nem kell megfelelni! J

Hosszú ujjú ruhákra fel!
Végre vége a tikkasztó hőségnek! Kinéztél esetleg egy mesés hosszú ujjú ruhát? Ez a tökéletes párosítás. Az őszi esküvő egyik nagy (ha nem a legnagyobb) előnye, hogy nincs vészesen meleg, ezáltal többféle ruhából is válogathatunk. Lehet ez hosszú ujjú, csipkés, rövid ujjú egy kis boleróval, avagy blézerrel. Rengeteg opciónk lehet ezen a téren is. Plusz pozitívum, hogy nem kell aggódnia senkinek sem azon, hogy esetleg elfolyik a sminkje, vagy tönkremegy a frizurája a nagy melegben. Szerintem ez elég nyomós indok! ;)

Végül pedig – maradandó emlék a vendégeknek és persze a párnak is!
Mindenki nyári esküvőkre hivatalos, hiszen akkor van a szezon. Na de őszi esküvőkből, bizony nincs olyan sok, így garantált az, hogy nem felejti el senki egyhamar. Főleg ha a nagy nap egy ütős dekorációval, mesés étlappal és persze önfeledt szórakozással telik. Arról nem is beszélve, hogy a fotókon is csak tündökölni tud majd a menyasszony, hiszen a fehér ruha egyszerűen mesésen mutat majd a színes falevelekkel keretezett táj előtt. Persze ez a vendégeknek sem lesz hátrány…J

 

Egy szó, mint száz, véleményünk szerint az őszi esküvők közel sem kapnak akkora elismerést, mint amit megérdemelnének! A lehetőségek tárháza rendkívül széles, és szinte egyetlen választással sem lőhetünk mellé, szóval bátran vágjunk bele!

 

Orsi @ Herballon
Vissza az előző oldalra!
Herballon - MagyarHerballon - Német