Elérhetőségek

HerballonVarázslatos téli esküvő – legyen hófehér a „Nagy Nap”!

2020.05.12.

Varázslatos téli esküvő - legyen hófehér a „Nagy Nap”!


Ha azt mondják, hogy esküvő, akkor mindenkinek a tavasztól kora őszig terjedő időszak jut eszébe, a meleg időjárással és a szabad tér adta lehetőségekkel. Ám ha valaki el szeretne térni a jól megszokott úttól, akkor ajánlom figyelmébe a téli esküvőket! Ebben a bejegyzésben, a télen tartott menyegzők varázslatos világába kalauzollak el Titeket, kedves Olvasókat.

Nem is gondolnánk, mennyi előnnyel szolgálhat a téli dátumra eső nagy nap, akár az időpont-, helyszín- és szolgáltatóválasztást, akár a dekorációt, cateringet vagy az esküvői viseleteket vesszük alapul.
De lássuk ezeket részletesen is!

 Az esküvő dátuma

len is találunk jobbnál-jobb időpontokat, amikre majd könnyű lesz visszaemlékezni is, és gondoljunk bele, hogy ez egyrészt mennyire egyedi lesz, másrészt pedig nincsenek nagy harcok a foglalásoknál, mint ahogy a népszerű időszakokban lenni szokott. Ezzel szemben a nyár folyamán sok múlik azon, mikor is szeretnénk házasodni, úgy mint a helyszín, a fotós, a zenekar vagy DJ, a dekoros és megannyi más szolgáltató. Télen viszont nem lesz ilyen problémánk, azt garantálhatom! Nem beszélve arról, hogy a vendégek sem törik majd a fejüket azon, hogyan oldják meg a részvételt a nagy napra, hiszen valószínűleg mindenki jobban ráér majd a téli hónapokban, és biztosan szívesen ki is mozdulnak az esküvőnk kedvéért, ebben a kevésbé mozgalmas időszakban.

Az esküvői helyszínA helyszínt illetően nem kell feltétlenül zárt térben gondolkoznunk, csak azért mert tél van. Sőt! Micsoda pikantériája lehet például egy jól megválasztott külső helyszínen törtéceremóniának - a fotózásról nem is beszélve - különösen akkor, ha az időjárás is megajándékoz minket egy kis friss hótakaróval. Ebben az esetben persze minden eshetőségre érdemes felkészülni, és a vendégek kényelmét garantálni.
 A lényeg az, hogy ha szabadban szeretnénk kimondani az igent, akkor annak sem lehet semmiféle akadálya, és vegyük figyelembe azt is, hogy az éttermek, hotelek vagy akár sátras helyszínek is sokkal egyszerűbben foglalhatók, mint a nyári időszakban, és lehet, hogy néhány kedvezménnyel is összetalálkozunk. Nem kell évekkel korábban foglalni, hanem akár pár hónappal az időpontunk előtt is megoldható, és mindez stresszmentessé teszi számunkra is a szervezést.


A szolgáltatók

Az egyik kedvenc előnyöm a sok közül, hogy a szolgáltatók is sokkal elérhetőbbek, mint máskor. A téli időszakban nem kell lemondani a minőségi szolgáltatókról, akiket mindenképp meg akartunk volna bízni, hiszen ilyenkor nekik is kevesebb a felkérésük, ezáltal számunkra könnyebben elérhetők. Van egy olyan fotós vagy dekoros akinek a munkája felkeltette az érdeklődésedet? Akivel mindenképp együtt szeretnél dolgozni? Akkor a tél a Te időd, csapj le rájuk!

Gyorsabb szervezés

Nem elhanyagolandó pont ez sem! Kevesebb idő alatt is meg tudjátok szervezni az esküvőt, ha télen tartjátok. Miért? Mert ahogy az előző pontokból is kitűnik, nincs várakozás a visszaigazolásokra, nem kell folyamatosan változtatni, hogy minden időben passzoljon. Ha megvannak az elképzeléseink, akkor akár 1-2 hónap is elegendő lehet arra, hogy összehozzunk mindent a nagy napra. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek gyorsan kell szerveznie az esküvőt, csak azért mert télen esküszik. Inkább azt mondanánk, hogy kevesebb szervezést igényel, és több élvezettel jár, sőt a stresszt is hanyagolhatjuk!

A dekoráció  

Elengedhetetlen és nagyon fontos része az esküvőnek a dekoráció. Le kell szögeznünk, hogy senki sem szeretne karácsonyi hangulatot az esküvőjén, ezzel én is egyetértek. De ha tartjuk a mértéket, és odafigyelünk, akkor egy egészen egyedi és csodás hangulatot alkothatunk. A téli hangulatot többféleképpen is visszahozhatjuk a dekorációban, színekkel, fényekkel, asztali- és teremdekorációs elemekkel.
Természetesen a színek terén mondhatni meg van kötve a kezünk, de nem kell emiatt sem pánikba esnünk. A melegebb dekor alapszínei a fehér, arany, piros, zöld; míg a hidegebb dekor a fehér, ezüst, kék színeket foglalja magában. Nyilván nem kell mindegyik színt felhasználnunk, de ha a fehér mellé egyet-egyet kiválasztunk, akkor máris megalapozhatjuk a dekoráció összképét, vagy maradhatunk az egyszerű, tiszta, havas fehér színnél is.

 


Emellé ajánlom figyelmetekbe a fényeket, amelyek nélkülözhetetlen társaink a nagy napon, főleg ha azt télen tartjuk. Az izzósorok, lámpások, gyertyák mind-mind meseszerű hangulatot árasztanak, különösen télen, amikor a korai sötétedésnek köszönhetően ezek a dekorációs elemek méginkább érvényesülnek, és elképesztő módon feldobják a helyszínünket is. Funkcionalitásuknak hála pedig, kültéren és beltéren is felhasználhatjuk őket, nem fognak csalódást okozni a szemnek és a léleknek sem. Ráadásul kültéren a mécsesek, gyertyák is biztonságosabbak tekintve, hogy az időjárás is hidegebb.