Elérhetőségek

HerballonVarázslatos téli esküvő – legyen hófehér a „Nagy Nap”!

2020.05.12.

Varázslatos téli esküvő - legyen hófehér a „Nagy Nap”!


Ha azt mondják, hogy esküvő, akkor mindenkinek a tavasztól kora őszig terjedő időszak jut eszébe, a meleg időjárással és a szabad tér adta lehetőségekkel. Ám ha valaki el szeretne térni a jól megszokott úttól, akkor ajánlom figyelmébe a téli esküvőket! Ebben a bejegyzésben, a télen tartott menyegzők varázslatos világába kalauzollak el Titeket, kedves Olvasókat.

Nem is gondolnánk, mennyi előnnyel szolgálhat a téli dátumra eső nagy nap, akár az időpont-, helyszín- és szolgáltatóválasztást, akár a dekorációt, cateringet vagy az esküvői viseleteket vesszük alapul.
De lássuk ezeket részletesen is!

 Az esküvő dátuma

len is találunk jobbnál-jobb időpontokat, amikre majd könnyű lesz visszaemlékezni is, és gondoljunk bele, hogy ez egyrészt mennyire egyedi lesz, másrészt pedig nincsenek nagy harcok a foglalásoknál, mint ahogy a népszerű időszakokban lenni szokott. Ezzel szemben a nyár folyamán sok múlik azon, mikor is szeretnénk házasodni, úgy mint a helyszín, a fotós, a zenekar vagy DJ, a dekoros és megannyi más szolgáltató. Télen viszont nem lesz ilyen problémánk, azt garantálhatom! Nem beszélve arról, hogy a vendégek sem törik majd a fejüket azon, hogyan oldják meg a részvételt a nagy napra, hiszen valószínűleg mindenki jobban ráér majd a téli hónapokban, és biztosan szívesen ki is mozdulnak az esküvőnk kedvéért, ebben a kevésbé mozgalmas időszakban.

Az esküvői helyszín

A helyszínt illetően nem kell feltétlenül zárt térben gondolkoznunk, csak azért mert tél van. Sőt! Micsoda pikantériája lehet például egy jól megválasztott külső helyszínen törtéceremóniának - a fotózásról nem is beszélve - különösen akkor, ha az időjárás is megajándékoz minket egy kis friss hótakaróval. Ebben az esetben persze minden eshetőségre érdemes felkészülni, és a vendégek kényelmét garantálni.
 A lényeg az, hogy ha szabadban szeretnénk kimondani az igent, akkor annak sem lehet semmiféle akadálya, és vegyük figyelembe azt is, hogy az éttermek, hotelek vagy akár sátras helyszínek is sokkal egyszerűbben foglalhatók, mint a nyári időszakban, és lehet, hogy néhány kedvezménnyel is összetalálkozunk. Nem kell évekkel korábban foglalni, hanem akár pár hónappal az időpontunk előtt is megoldható, és mindez stresszmentessé teszi számunkra is a szervezést.

A szolgáltatók

Az egyik kedvenc előnyöm a sok közül, hogy a szolgáltatók is sokkal elérhetőbbek, mint máskor. A téli időszakban nem kell lemondani a minőségi szolgáltatókról, akiket mindenképp meg akartunk volna bízni, hiszen ilyenkor nekik is kevesebb a felkérésük, ezáltal számunkra könnyebben elérhetők. Van egy olyan fotós vagy dekoros akinek a munkája felkeltette az érdeklődésedet? Akivel mindenképp együtt szeretnél dolgozni? Akkor a tél a Te időd, csapj le rájuk!

Gyorsabb szervezés

Nem elhanyagolandó pont ez sem! Kevesebb idő alatt is meg tudjátok szervezni az esküvőt, ha télen tartjátok. Miért? Mert ahogy az előző pontokból is kitűnik, nincs várakozás a visszaigazolásokra, nem kell folyamatosan változtatni, hogy minden időben passzoljon. Ha megvannak az elképzeléseink, akkor akár 1-2 hónap is elegendő lehet arra, hogy összehozzunk mindent a nagy napra. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek gyorsan kell szerveznie az esküvőt, csak azért mert télen esküszik. Inkább azt mondanánk, hogy kevesebb szervezést igényel, és több élvezettel jár, sőt a stresszt is hanyagolhatjuk!

A dekoráció

Elengedhetetlen és nagyon fontos része az esküvőnek a dekoráció. Le kell szögeznünk, hogy senki sem szeretne karácsonyi hangulatot az esküvőjén, ezzel én is egyetértek. De ha tartjuk a mértéket, és odafigyelünk, akkor egy egészen egyedi és csodás hangulatot alkothatunk. A téli hangulatot többféleképpen is visszahozhatjuk a dekorációban, színekkel, fényekkel, asztali- és teremdekorációs elemekkel.
Természetesen a színek terén mondhatni meg van kötve a kezünk, de nem kell emiatt sem pánikba esnünk. A melegebb dekor alapszínei a fehér, arany, piros, zöld; míg a hidegebb dekor a fehér, ezüst, kék színeket foglalja magában. Nyilván nem kell mindegyik színt felhasználnunk, de ha a fehér mellé egyet-egyet kiválasztunk, akkor máris megalapozhatjuk a dekoráció összképét, vagy maradhatunk az egyszerű, tiszta, havas fehér színnél is.

Emellé ajánlom figyelmetekbe a fényeket, amelyek nélkülözhetetlen társaink a nagy napon, főleg ha azt télen tartjuk. Az izzósorok, lámpások, gyertyák mind-mind meseszerű hangulatot árasztanak, különösen télen, amikor a korai sötétedésnek köszönhetően ezek a dekorációs elemek méginkább érvényesülnek, és elképesztő módon feldobják a helyszínünket is. Funkcionalitásuknak hála pedig, kültéren és beltéren is felhasználhatjuk őket, nem fognak csalódást okozni a szemnek és a léleknek sem. Ráadásul kültéren a mécsesek, gyertyák is biztonságosabbak tekintve, hogy az időjárás is hidegebb.

Az asztali- és teremdekorációban visszaköszönhet a tél néhány természetes összetevője is, mint például a tobozok, fenyőágak, avagy a piros bogyós termések is. Számtalan opciót tudnék én is felsorolni, ahogyan ezeket a terméseket fel lehet használni.
A menü-illetve ültetőkártyákat is igazítsuk a dekorációhoz, használjunk téli motívumokat, grafikákat, színben és hangulatban is passzoljanak, hogy tökéletes legyen az összhang!

A catering / vendéglátás az esküvőn

Számomra a vendéglátás nemcsak arról szól, hogy milyen ételekkel és italokkal szolgálom ki a vendégeket, hanem arról is, hogy mindenük meglegyen ahhoz, hogy jól érezzék magukat.
Egy téli esküvőnél, helyszíntől függetlenül gondolnunk kell arra, hogy nem éppen 30 fokos hőségben ülnek a vendégeink. Kedves gesztus, ha készülünk pár takaróval számukra, akár a szertartáshoz, akár a lagziban, ezt biztos minden vendégünk értékeli majd.
Vendégajándékoknál is gondolhatunk arra, hogy tél van, belecsempészhetjük valahogyan a meglepetésükbe. Aranyos megoldás lehet egy pár monogrammozott kesztyű, vagy akár egy hógömb is, amiben a pár fotója is benne van, vagy csak egy kedves kis esküvőre utaló figura.
És akkor jöhetnek az ételek és italok. Elengedhetetlenek a forró italok, amelyek felmelegítik a testet-lelket. Jó ötlet egy kis forralt bor, puncs esetleg forró csoki. Ezeket akár hőálló pohárban is felszolgálhatjuk.
Az ételek terén csak a fantáziánk szabhat határokat számunkra. Nem kell feltétlenül a hagyományos fogásokhoz ragaszkodnunk, de egy kis tipikus téli finomságot belecsempészhetünk a menübe. A finomságok lehetnek modernek is, a lényeg az, hogy mindenki megtalálja azt, ami számára megfelelő. De tuti, ami tuti snapsz legyen bekészítve, hiszen ebben a hideg időben úgy fog fogyni, hogy a szuper buli is garantált lesz!

Egy kicsit a menyasszonyról: ruha, haj, smink...
A mennyasszony ilyenkor is a teljes pompájában szeretne tündökölni, és ez az időjárásnak megfelelő kiegészítőkkel télen is tökéletesen megvalósítható.
Ha ragaszkodunk a rövid ujjú, ujjatlan ruhához, akkor azt egy bundás kiskabáttal, pelerinnel is feldobhatjuk, de igazán nagy sláger a vastag sál is. A sál természetesen nagyon puha anyagú legyen, és színét tekintve a piros illetve zöld csodás kontrasztot nyújtana a fehér ruhával. Ha pedig hosszú ujjú ruhára vágyunk, akkor extrázhatunk a csipkés ujjal, csipke berakásokkal vagy egyéb mesés megoldásokkal.

A hajviseletek is egyénenként változhatnak. Gondolok itt arra, hogy egy konty vagy egy lazán kiengedett hullámos haj is nagyszerűen mutathat. A frizurát egy ezüst csattal, tiarával vagy más kiegészítővel is szebbé tehetjük.

A sminkek ter
én hódítanak a csillogó, üde orcák, füstös szemek, sőt a vörös ajkak is nagyon kedveltek. Plusz pro a smink javára, hogy ebben az időszakban, biztosan nem kell attól tartani, hogy leolvad rólunk a tökéletesen megkomponált makeup.


És akkor a non plus ultra, a téli fotózások, amikre úgy őszintén, ki tudna nemet mondani? A havas táj, a fenyőfák (és az illatuk) máris megteremtik azt a varázslatos közeget, amiben öröm lesz elkészíteni egy csodás fotósorozatot, amit évek múlva is boldogan fogunk visszanézni.

 

Nos, remélem tudtam egy kis segítséget nyújtani számotokra a téli esküvő szervezésében, és pár hasznos tippel gazdagodtatok. Ne feledjétek, a téli esküvőnek is megvan a maga varázsa, amit senkinek sem szabad lebecsülnie, így ha kedvet kaptatok egy meseszép havas menyegzőhöz ne habozzatok, higgyétek el, nem fogtok csalódni!

 

Orsi @ Herballon
Vissza az előző oldalra!
Herballon - MagyarHerballon - Német