Elérhetőségek

HerballonVintage esküvő

2020.02.10.

Vintage esküvő

Már egészen hosszú ideje uralja az esküvői trendeket a vintage téma. Az évek során ez a stílus nem tűnt el, inkább átalakult. Nem véletlen, hogy még mindig olyan sok menyasszony választja ezt, hiszen mindenki a saját ízlésére szabhatja, és elképzelései szerint formálgathatja.
Ebben a blog bejegyzésben most pár tippet osztunk meg Veletek, amelyek segítségül szolgálhatnak a tervezés folyamatában.

1. A helyszín

A legelső lényeges szempont a szervezés során - az időpont megválasztása után -, a helyszín kiválasztása. Ha a vintage a mi témánk, akkor ennek szellemében egy pajta, régi malom, faburkolatos termek, valamely szabadtéri hely illetve egy sátor is tökéletes opció lehet. Természetesen nincs kőbe vésve, hogy csak ezeken a helyeken házasodhatunk, hiszen a dekoráció minden egyéb helyszínnek megadhatja a varázst, amely aztán a vendégeket is elbűvöli.

2. Meghívó és arculat

A helyszín után a következő állomása a tervezgetésnek a „save the date” kártya illetve a meghívók elkészítése. Ha megvan az esküvő fő színe/ színei akkor azt már csak egyéb természetes anyaggal kell párosítani, hogy tökéletes összhatást érjünk el. Jó választás lehet, ha natúr kraftpapírral dolgozunk, és ezt kombináljuk valamely pasztellszínnel. A későbbiekben ezt a vonalat követhetjük a menü- és ültetőkártyák készítésénél is. Szintén népszerű opció, amikor a fehér papírt is pasztellszínekben pompázó virágmintával díszítjük.

A menükártyáknál egy jó tipp: helyezzük a menükártyát egy fakorongba ezzel természetesebb hatást érhetünk el!


3. A dekor

Mi jut eszünkbe, ha a vintage és a dekoráció szót említjük? Nos, fények, kis befőttes üvegek és fa minden létező mennyiségben. Ezeket előszeretettel tudjuk mi is ajánlani számotokra.
A fényeket is többféle módon csempészhetjük bele a dekorációnkba. Van, aki a „minél több, annál jobb”-ra esküszik, de van aki „a kevesebb néha több” elvet vallja. A mennyezetre helyezett izzósorok, világító lampionok vagy a háttérben elkészített fényfüggönyök mind-mind megadják a hangulatot. Szintén jól passzol a választott témához egy kis gyertyafény, ami a meghitt fényeket biztosítja. A gyertyák önmagukban egy fakorongon, vagy egy szép gyertyatartóban is megállják a helyüket. És ha már fakorong!-asztalközépként is jó választásnak bizonyulnak, főleg ha egy két befőttes üveget teszünk rájuk. A befőttes üvegek lehetnek juta anyaggal, csipkével díszítve, vagy egyszerre akár mind a kettővel. A virágok is fontos elemei a dekorációknak. Az előző bejegyzésünkben említettük a cserepes virágokat, mint környezetbarát megoldást a vágott virágdíszek helyett. Ezeket a dekorhoz passzoló színben is beszerezhetjük és jutával, csipkével, vagy színben megfelelő szalaggal is feldobhatjuk.


4. Gondoljunk a vendégekre is!

Az esküvő a páron kívül a vendégekről is szól, természetesen. Minden meghívottnak igyekszünk a kedvére tenni, igényeiknek megfelelni, legyen szó az ételekről, italokról vagy vendégajándékokról. A vintage-hez passzoló ajándékokhoz adnék pár tippet Nektek! Ha már a deko részét képezi a kis befőttes üveg, akkor ebben gondolkodhatunk tovább. Pár személyre szóló üzenettel egy házi készítésű lekvárt vagy egyéb ínyencséget is adhatunk vendégeinknek. Ha az ehető ajándékokkal nem favorizálunk, akkor pár kraftos csomagolóanyagba bújtatott növénymag is aranyos lehet, és nem mellesleg eco is.
A vendégek ránk is gondolhatnak, amikor emlékeket készítenek számunkra a nagy napról. Lehet ez egy polaroid kép készítő állomás vagy ujjlenyomatos fa készítése, avagy az üvegbe rejtett kívánságok, amelyet újrahasznosított papírra írnak le.

Mindezek a tippek egyáltalán nem szabályok, csupán segítségként szolgálnak számotokra! A galériánkban találtok pár fotót is, illetve pinterest táblánk linkjét, amit bátran ajánlok böngészésre! A következőkben pedig a meghívókról és azok elkészítéséről olvashattok! Tartsatok velünk!


Orsi @ Herballon

Kapcsolódó galéria


Vissza az előző oldalra!
Herballon - MagyarHerballon - Német